#AtatürkMüzesi

#AbdiİpekçiHeykeli

Şişli Belediyesi Belgesel Günleri'nde Bu Ay

09.05.2017

Türk belgeselciliğinin gelişmesine katkıda bulunmak ve nitelikli belgesel filmlerin seyirciyle buluşmasını sağlamak amacıyla düzenlenen "Şişli Belediyesi Belgesel Günleri" devam ediyor.

Tüm Şişli halkımız, Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Evi'nde düzenlenecek olan ücretsiz gösterimlerimize davetlidir.

Devrimci Gençlik Köprüsü
19 Nisan 2017  / 19.00 (84 Dakika)

Yollara Düştük
11 Mayıs 2017  / 19.00 (56 Dakika)

Geçtiğimiz Ay:

Evcilik
8 Mart 2017 / 19.00 (56 Dakika)

Bingöl Elmas'ın yönetmenliğini yaptığı 2012 yılında yayımlanan "Evcilik" belgeseli erken yaşta evlenmiş ve bunun ağır sonuçlarına maruz kalmış dört karakterin hikâyesini anlatıyor.

Erken evlilik, pek çoğumuzun geçmişte kaldı sandığı, ancak hâlâ çok can yakan bir sorun. Araştırmalara göre Türkiye'deki evliliklerin yarısı hâlâ erken evlilik. Yönetmenliğini Bingöl Elmas’ın yaptığı “Evcilik” isimli belgesel, işte bu evlilikleri konu ediniyor.

Yönetmen: Bingöl Elmas

Adakale Sözlerim Çoktur
22 Mart 2017 / 19.00 (53 Dakika)

Belgesel, Tuna Nehri’nin ortasındaki Adakale’yi ve Adakale halkının şaşırtıcı ve düşündürücü öyküsünü anlatır. 1970 yılına kadar masalsı bir yurt olarak ünlenen Adakale, nehre yapılan baraj sonucu sulara gömülür. Program, Türkiye ve Romanya topraklarına dağılan adalıların anıları, albümleri, yadigarları ve rüyaları üzerinden parçalanmış kök hafızalarını bir araya getirmeye çalışır.

Yönetmen: İsmet ARASAN