İstanbul’da sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle Şişli Belediyesi ilçe genelinde alarm durumuna geçti.
Şişli Belediyesi, kış şartlarıyla mücadele kapsamında ilçe sınırları içinde 25 mahalle, 102 cadde ve 1050 sokakta kar yağışı ve buzlanma ihtimaline karşı görev yapıyor. Şişli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile Şişli İlçe AFAD Merkezi koordinasyonuyla yürütülen çalışmalar kapsamında karla mücadelede toplam 140 personel görev alıyor.
500 TON TUZ STOKU
Tuzlama çalışmaları için kullanılmak üzere 500 ton tuz stoku hazırda tutulurken, 2 adet tuzlama aracı, 11 adet iş makinası ve 20 adet kamyonet de ilçe genelinde kritik noktalarda konuşlandırıldı.
Karla mücadele çalışmaları, başta muhtarlar olmak üzere kamu kurumlarının temsilcileriyle de koordineli olarak yürütülüyor.
SOKAK HAYVANLARI İÇİN TEDAVİ VE BAKIM
Öte yandan Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri de olumsuz hava koşullarında sokak hayvanları için tedavi ve bakım çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda sokakta yaşayan kediler için dağıtılan mama miktarı iki katına çıkarılırken, olumsuz havadan etkilenen can dostlar için ekip sayısı da artırıldı. Ayrıca Şişli Belediyesi’ne ait ‘Hayvan Bakım Evi’nde 08.30 ila 22.30 arasında hizmetlerin aksamaması için gerekli tüm tedbirler de alındı.