19 MAYIS’I KURTULUŞA İLK ADIMIN ATILDIĞI ATATÜRK EVİ MÜZESİ’NDE KUTLADIK

Şişli Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı, Atatürk ve dava arkadaşlarının kurtuluş yolunda ilk adımı attığı Atatürk Evi Müzesi’nde düzenlenen tören ve konserle kutladı.

Bu yıl “Kurtuluşa İlk Adım” temasıyla, pandemi koşullarına uygun olarak planlanan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlaması, Halâskârgazi Caddesi üzerinde bulunan Atatürk Evi Müzesi önündeki anma töreniyle başladı. Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskinin ev sahipliğindeki törene Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi  Şişli İlçe Başkanı Oya Akman, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Ali Şeker ve muhtarların da aralarında olduğu konuklar katıldı. Anma törenini Şişlililer de ellerinde bayraklarıyla balkon ve pencerelerinden izledi.

Açılış konuşmasını yapan Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladıktan sonra, bayram kutlamalarının pandemi koşullarına uygun planlandığını belirtti ve “Ancak, 19 Mayısta Şişliden atılan o ilk adım, bizim için en karanlık günlerde yakılan umut ışığı olmaya devam ediyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yakın arkadaşlarının 102 yıl önce tam burada, Atatürk Evinde yaktığı bu umut ve milli dayanışma ışığı, bugünümüzü ve geleceğimizi aydınlatıyor” dedi.

“ŞİŞLİ’DEN BAĞIMSIZLIĞA ATILAN O İLK ADIMI ASLA UNUTMAYACAĞIZ”

Keskin konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz de bugün pandeminin neden olduğu bu zor şartlarda bir umut ışığını yakmak, hep birlikte bayram coşkusunu yaşamak ve her şeyin çok güzel olacağını bir kez daha yüksek sesle yinelemek için 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’mızı evlerimizin balkonlarından, pencerelerinden kutlayacağız. Sokaklarımızı, caddelerimizi bayraklarımızla donattık. Bayram araç kortejimiz, bando şenlik takımlarımızla birlikte Şişlinin tüm mahallelerinde sokak sokak dolaşacak. 19 Mayıs Bayramı’nın 102. yılına özel olarak hazırlanan 'Kurtuluşa İlk Adım’ marşımızı bugün sokaklarımızda çalacak, hep birlikte marşlarımızı, şarkılarımızı söyleyeceğiz. Bu zor günleri hep birlikte sevgiyle, umutla, dayanışmayla atlatacağız. Atatürk Evi Müzesinden yükselecek ezgilerin, içimizde umut ve dayanışma ışığını bir kez daha yakacağına inanıyorum.

Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşları başta olmak üzere bağımsızlığımız için canlarını ortaya koyan tüm şehit ve gazilerimizi minnetle anıyorum. Daha önce de söylediğim gibi Şişli’den bağımsızlığa atılan o adımı asla unutmayacağız. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı asla ve asla unutturmayacağız, Şişli’den atılan ilk adımla yakılan meşaleyi hep taşıyacağız.”

“SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU BİR KEZ DAHA HİSSETTİK”

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise “Atamızın özgürlüğe ve bağımsızlığa ilk adımını attığı yerde bir araya gelen, duygusunu ve inancını ortaklaştıran herkesi bağımsızlığın ateşiyle selamlıyorum” diyerek konuşmasına başladı. Kaftancıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:  “Pandemi döneminde yerel yönetimlerin ne kadar önemli olduğunu hepimiz bir kez daha gördük. Ancak, çok daha önemlisi, sosyal demokrat belediyeciliğin vatandaşın derdini çözmekte ne kadar vazgeçilmez olduğunu hissettik. Hissettiğimiz başka bir şey daha var: O da Atamızın verdiği mücadeleyi ve kurtuluşumuzu andığımız bu özel günlerimizi, 19 Mayıs, 23 Nisan, 29 Ekim yıldönümlerini, bayramlarımızı ruhuna, duygusuna ve anlamlarına uygun bir şekilde kutlayıp geleceğe aktarmada sosyal demokrat belediyeciliğin ne kadar kıymetli olduğu… Bayram kutlamalarının en güzel örneklerini bizlere yaşatan belediye başkanlarımız, bizlere bu duyguları hissettiriyorlar. Taksimde düzenlenen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı töreninin arından, İstanbul Büyükşehir Belediyesinde sosyal belediyecilik olduğu için hepimize yaraşır ve geçmişimize yakışır şekilde bayramımızı kutlayabildik. Burada Şişli’de, Şişlili komşularını düşünen bir Muammer Başkan olduğu için bugün hepimizi duygulandıran ve tüylerimizi diken diken eden bir törenle kurtuluşumuzu anıyor, bayramımızı ruhuna, duygusuna ve anlamına uygun şekilde kutluyoruz.”

“CUMHURİYETİMİZİ DEMOKRASİYLE TAÇLANDIRARAK İLERİ TAŞIYACAĞIZ”

Cumhuriyeti koruma ve geleceğe taşıma sorumluluğundan asla vazgeçmeyeceklerini belirten Kaftancıoğlu, sözlerini şöyle noktaladı: “Hepimiz biliyoruz ki Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Nutuk, Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 günü Samsun’a çıkışını anlatmasıyla başlar ve Gençliğe Hitabesi ile biter. Yani Cumhuriyetimizi yaşatmak için özellikle siz gençlere ve kendini bizim gibi genç hissedenlere daha büyük sorumluluklar düşüyor. Bizler bu sorumluluklardan asla ve asla geri durmayacağız. Asla korkmadan, asla yılmadan belediyelerimizle, örgütlerimizle, vatandaşlarımızla, yüreğinde Cumhuriyetin ışığını taşıyan herkesle birlikte Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlanmış halde ileriye taşıyacağız. Bu yolculukta bizlere yol arkadaşlığı yapan bütün belediyelerimize Muammer Başkanımızın şahsında, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamıyla teşekkür ediyorum.”

Törenin ardından dünyaca ünlü sanatçılar Güvenç Dağüstün ile Burçin Büke, Milli Mücadelenin ilk adımının atıldığı Atatürk Evi Müzesinde, “Bağımsızlığa Giden Yolda Şişliden Anadoluya” konserini düzenledi. Konser, Şişli Belediyesi sosyal medya hesaplarından canlı yayınlandı.

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin törenin ardından, bayram şenlik araç kortejiyle Şişli’nin tüm mahallelerini dolaşarak Şişlililerin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı. Bando takımlarının eşlik ettiği kortejde, Şişli’den kurtuluş ve bağımsızlık mücadelesine atılan ilk adımı anmak amacıyla bu yıl Ali Altay tarafından yazılıp bestelenen “Kurtuluşa İl Adım Marşı” çalındı.