ABDİ İPEKÇİ CADDESİ YENİ ÇEHRESİNE KAVUŞTU

İstanbul’un hatta Türkiye’nin en gözde caddelerinden biri desek yanlış olmaz Abdi İpekçi Caddesi için. Bir caddeden ziyade bir yaşam merkezidir. Abdi İpekçi’yi yepyeni ve daha modern bir alt yapı ve görünme kavuşturmak için Şişli Belediyesi olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi’ni Güzelleştirme Derneği ile ele ele verdi. Büyük bir titizlikle yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda, alt yapısı ve üst yapısı tamamen yenilenen Abdi İpekçi Caddesi, dünya standartlarında kentsel estetiğe kavuştu.

637357844764255445-DSC_3349.JPG

Cadde, 15 Eylül Salı günü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Abdi İpekçi Güzelleştirme Derneği Başkanı Hüsamettin Namlıcı, Mimar Deniz Aslan, Moda Tasarımcıları Derneği Başkanı Özgür Masur, Birleşik Krallık Enfield Belediye Başkanı Sabri Özaydın’ın katılımıyla ve pandemi kurallarına uygun bir törenle açıldı. Cadde ve meydan, kurdele kesimi yerine manolya fidanı dikilerek hizmete açıldı.

637358705346233185-FTH_7443.JPG

“Çağdaş ortamlar güzel insanlarla bir araya gelince olur”

Açılışta konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sözlerine caddeye adını verilen gazeteci Abdi İpekçi’yi anarak başladı. Dayanışma ve bir arada çözüm bulma çabalarının yerel demokrasinin en önemli unsurları olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “Bu manada yerel demokrasinin, sosyal demokrat anlayışın bu güzel tanımı, bu anlayışı ortaya koyarak burada çözüm oluşturma haritası, benim için çok kıymetli. Çağdaş ortamlar, güzel meydanlar, güzel parklar ve güzel insanlar bir araya geldiğinde olur, dünyaya örnek işler çıkar. Biz, demokrasinin en güçlü, en değerli örneklerinden birine imza atan İstanbul halkı olarak, dünyaya örnek olacak güzel bir geleceğe, hep birlikte imza atmaya devam edeceğiz” dedi.

Abdi İpekçi, moda kadar kültür - sanatın da merkezi olacak

Açılışta konuşma yapan Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, yeni çehresine kavuşan Abdi İpekçi’nin İstanbul’a yeni bir soluk getireceğini ifade etti. “Caddedeki komşularımızla, paydaşlarımızla görüştük ve ortak bir yenileme karar aldık. Bu çalışma ile Abdi İpekçi Caddesi, var olan değerine değer kattı. Moda ve markanın merkezi iken bu çalışmanın ardından açık hava etkinliklerinin de merkezi olmasını hedefliyoruz. Cadde Şişlili komşularımız kadar, tüm İstanbulluların, Türkiye’nin moda, tasarım, gösteri ve gözde buluşma noktası olarak canlı ve renkli hayatına devam edecek. Pandeminin seyrini takip ederek güvenilir ve sağlıklı günlere kavuştuğumuzda Abdi İpekçi Meydanı’nı kültür sanat etkinliklerine açacağız” diyen Keskin yeni müjdeler de verdi: “Abdi İpekçi’den sonra Rumeli ve Halaskargazi Caddesi’nde de yenileme ve düzenleme çalışmalarına başlayacağız. Tüm çalışmalar bittiğinde, sağlıklı günlerde komşularımızla Şişlili olmanın keyfini yenilenmiş caddelerimizde birlikte yaşayacağız.”

637357845449576987-DSC_3206.JPG

Açıkhava etkinliklerinin yeni adresi olacak

Yenileme çalışmalarının en önemli ayaklarından birini, açık hava etkinliklerine ev sahipliği yapacak olan çağdaş bir meydan düzenlemesi oluşturuyor. Ayrıca su, elektrik ve doğalgaz altyapısının yenilenmesini de içeren projede; Abdi İpekçi Caddesi’nin kaldırımları, taşıt yolu, elektrik direkleri ve peyzajı sil baştan yapıldı. Yapılan bu çalışmalar sayesinde Cadde, uluslararası kültür-sanat etkinliklerinin vazgeçilmez adresi olmaya aday. Bu haliyle ülke ekonomisine de büyük katkı sağlayacak.

637358683001442898-FTH_7286.JPG

637357846123366219-FTH_7223.JPG