AVRUPA ŞEREF BAYRAĞINI GÖNDERE ÇEKTİK

Şişli Belediyesi olarak, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi tarafından 1955 yılından bu yana üye devletlerin başarılı olan yerel yönetimlerine verilen Avrupa Konseyi Şeref Bayrağı Ödülü’nün sahibi olduk. Bu onuru hem Türkiye’ye hem de Şişlili komşularımıza yaşattığımız için ayrıca mutluluk duyuyoruz.

Toplumcu belediyecilik anlayışı doğrultusunda verdiğimiz hizmetler, ulusal ve uluslararası alanlardaki dayanışma girişimleriyle Şeref Bayrağı’nı almaya hak kazandığımız ödülü, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde göndere çekme heyecanını da yaşadık.

Şişli Belediye binası önünde ve Şişli Belediye Başkanımız Muammer Keskin’in ev sahipliğinde yapılan törene Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Grubu üyeleri, CHP milletvekilleri, konsoloslar ve uluslararası temsilcileri katıldı. Belediye Başkanımız Muammer Keskin ödülü Avrupa Konseyi Parlamenteri ve CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke’den teslim aldı.

637345779623360189-c09dc3d3-f929-4c47-8809-ae4046bd07a1.jpg

İnsan odaklı yaklaşım

Törende konuşma yapan Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin sözlerine; “Göreve geldiğimiz günden itibaren önceliğimiz komşularımızın hayatlarına dokunacak projeler geliştirmek oldu. İşte bu ödülü belediyemize kazandıran da temel ilkemiz toplumcu belediyecilik anlayışımız ve her şeyden önce insan odaklı yaklaşımımızdır” açıklamasıyla başladı. “21. yüzyılın belediyecilik gereklerini yerine getirmek, yerelde ise komşularımıza en iyi hizmeti sunmak için yol haritamızı ve atacağımız yeni adımları küresel ölçekte inceledik. Öncelikle, Avrupa ülkelerinden kardeş belediyelerimiz ile dostane ilişkiler kurduk ve belediyelerimiz arasında işbirlikleri kurguladık. Uluslararası kuruluşlarla ve ilçemizde yer alan başkonsolosluklarla çeşitli alanlarda birçok proje hayata geçirdik” diyen Keskin konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bugünün ayrıca bir önemi daha var. 1 Eylül Dünya Barış Günü. Ülkemizin ve dünyamızın barışa ihtiyaç duyduğu bu günlerde ırk, din, dil, fikir ayrımı gözetmeksizin saygı, sevgi, anlayış ve hoşgörünün hakim olduğu bir dünyada yaşamamızı temenni ediyorum.”

637345772487826300-1 (4).jpg

Şişli’nin kendine has mozağiyle çok özel bir ilçe olduğuna da vurgu yapan Keskin, “Birçok farklı ırktan, dinden, mezhepten insan yaşıyor. Ayrım gözetmeksizin tüm komşularımıza kapsayıcı hizmet vermek bizim başlıca görevimiz. Ne kadar çok insana dokunursanız o kadar barış sağlarsınız. İşte, biz de bu anlayışla Şişli’yi barış dolu bir ilçe haline getirmek için yola çıktık. Bu ödülü kazanmamızda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

637345772465605779-1 (1).jpg

“Bu ödülü vermek benim için büyük bir mutluluk”

Başkan Keskin’in ardından bir konuşma yapan Selin Sayek Böke de sözlerine ödülü ülkemize kazandıran Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, çalışma arkadaşları ve Şişli halkına teşekkür ederek başladı. Böke; “Bu ödülü bugün 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde sizlere sunuyor olmak da ayrı bir önem taşıyor. Bu ödülü kazanan Şişli Belediye Başkanı Sayın Muammer Keskin’i ve tüm Şişli halkını yürekten kutluyorum. Türkiye’yi ve partimizi temsilen üyesi bulunduğum Avrupa Parlementer Meclisi adına bu ödülü veriyor olmak benim için büyük bir mutluluk. CHP Genel Sekreteri olarak ise Şişli Belediye Başkanımız, yol arkadaşımız Muammer Keskin’e bu ödülü veriyor olmaktan büyük onur ve heyecan duyduğumu belirtmek isterim” şeklinde konuştu.

637345772479544946-1 (2).jpg