BENİM BÜTÇEM MAHALLE TOPLANTILARI BAŞLIYOR

Şişli Belediyesi’nin ve Şişli Kent Konseyi’nin öncülüğünde yürütülen Benim BÜTÇEM Mahalle toplantıları başlıyor. Benim BÜTÇEM ile katılımcı demokrasinin en somut adımlarından biri olan katılımca bütçe çalışması Şişli’de hayata geçirilecek.

Benim BÜTÇEM, Şişlililere yaşadıkları mahalleler ve ilçe için alınan kararlara katılabilmeleri yeni bir yol sunuyor. Bu çalışmayla artık Şişli Belediyesi bütçesinin harcanabilir kısmının belirli bir yüzdesinin nasıl kullanılacağını Şişlililer hep birlikte müzakere edecek; Şişli için daha iyi olanı konuşacak, fikirlerini paylaşacak, oy verme araçlarıyla kararlar ortak akılla alınacak.

Konu hakkında ortak bir açıklama yapan Şişli Kent Konseyi Başkanı Şükran Eroğlu ile Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, “Yerel seçim sürecinde biz “Şişli Hepimizin” dedik ve daha iyi bir Şişli için ortak ideallerimizi gerçekleştirmek için bir araya geldik. Ortak hedefimiz mahallelerimizin ve sokaklarımızın sesine daha fazla kulak vermek, hiçbir ayrım gözetmeden Şişli’de yaşayan herkesin sesini söz, karar ve yetki olarak belediye yönetimine yansıtmaktı” dediler. Ortak açıklama şu şekilde devam etti:

“Benim BÜTÇEM ile biz aynı zamanda yerinden yönetimi esas alan toplumcu belediyeciliği yükseltecek ve Şişli’de aktif vatandaşlığı esas alan katılımcı demokrasiyi güçlendireceğiz. Sadece yerel yönetimlerin bütçelerinin açık, saydam ve denetlenebilir yapıya kavuşması için değil, aynı zamanda faaliyet ve harcamaların yerelin öncelikleri dikkate alınarak mahalle ve yerel esaslı olması, ilçe sakinlerinin iradelerinin yerel bütçeye yansıması, bütçelerin izlenmesi ve denetlenebilmesi için Benim BÜTÇEM önemli bir başlangıç sağlayacak. Benim BÜTÇEM’in diyaloğa dayanan yeni ilişkiler kurarak, sivil toplumu güçlendirmesi sadece Şişli için değil, Türkiye için de bir kazanım olacak. Biz, Şişli’de bugün bu çalışmaya katılan herkesin, gelecekte hem ülkemizde hem de uluslararası alanda daha fazla yaygınlaşacak bir yeniliğin öncüsü olacağına da yürekten inanıyoruz. Mahalle toplantılarının sürece daha fazla katılmanıza katkı yapacağına inanıyor ve 25 mahallemizdeki tüm komşularımızı Benim BÜTÇEM müzakerelerine katılmaya davet ediyoruz.”

Mahalle toplantılarının tarih, yer ve saatini aşağıdaki listede bulabilir, Benim BÜTÇEM hakkındaki tüm bilgileri www.benimbutcem.com sitesinden edinebilirsiniz.

Katılımcı Bütçe Mahalle Toplantı Planı