İNÖNÜ MAHALLE EVİ’Nİ HİZMETE AÇTIK

Şişli Belediyesi olarak Mahalle Evleri projemizin ilk ayağı olan İnönü Mahalle Evi’nin açılışını 20 Kasım Cuma günü Belediye Başkanımız Muammer Keskin’in katılımı ile yaptık. İlçemizde yaşayan kadın, çocuk, genç, yaşlı, erkek, engelli, göçmen, sığınmacı, mülteci veya LGBTİ+ bireylere ve topluma yönelik ihtiyaçların karşılanacağı psiko-sosyal ve sosyo-ekonomik destekler kapsamındaki programların uygulandığı merkez

Açılış töreninde konuşma yapan Belediye Başkanımız Muammer Keskin konuşmasına, “Bugün 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü. Böyle önemli bir günde “önce çocuk” dediğimiz Mahalle Evlerimizin ilkini açmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum” sözleriyle başladı. “Şişli’de yaşayan komşularımın refahının artması, sürdürülebilir yaşam koşullarına erişmeleri, sosyal ve ekonomik yaşama katılmaları temel hedeflerimiz” diyen Keskin sözlerine şöyle devam etti: “Hak temelli bir anlayışla hizmet verecek Mahalle Evlerimizde de insan onuruna yaraşır modeller üretmeyi ve toplumsal katılımı artırmayı hedefledik. Burada mahallemizde faaliyet yürüten veya yürütmeyi planlayan Sivil Toplum Kuruluşlarıyla iş birlikleri kuracak ve ortak programlar geliştireceğiz. Belediye olarak sorunlara günlük değil, sürdürülebilir çözümler getirmeye odaklanıyoruz ve bu hedefle çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

• Mahalle Evi’nde hangi hizmetleri vereceğiz?
    Mahalle Evlerimizde bireylerin, ailelerin ve toplumun gelişimini destekleyen ve rehberlik sunan programlar sunacağız. Bu kapsamda okur-yazarlık dersleri, akademik çalışmalar, ebeveynlik becerilerini destekleyici faaliyetler, grup veya bireysel psikolojik danışmanlık hizmetleri verilecek.
  • Burası aynı zamanda bir okul olacak. İlgi alanlarına göre belirlenmiş mesleki atölyeler düzenleyecek, dijital okuryazarlık, kooperatifleşme ve liderlik eğitimleri vereceğiz. Mesleki eğitimler sayesinde komşularımızın güçlenmesine ve yerelde istihdamın artırılmasına katkı sunacağız.
  • Kişisel gelişim programları kapsamında felsefe, müzik, kodlama, robotik, ebru, yağlı boya resim, el sanatları, sahne sanatları, tiyatro, yaratıcı drama, sanat terapisi ve dışavurumcu sanat ve tasarım odaklı düşünme atölyeleri düzenleyeceğiz.

Mahalle Evimizde neler var?
Mahalle Evimiz, Çocuk Çalışmaları Atölyesi, Yetişkin Çalışmaları Atölyesi, Gençlik Çalışmaları Atölyesi, Görüşme Odası, Ekip Odası, Bilgisayar ve Teknoloji Laboratuvarı, Oyun Odası, Kütüphane, İş Uğraş Atölyeleri, Sivil Toplum Ofisi, Açık Alan, Yemek Salonu, Kış Bahçesi ve Mutfaktan oluşuyor.

• Mahalle Evlerimizde ayrıca bunlara ek olarak;
  • Her yaşta ve düzeyde komşumuzun faydalanacağı kütüphaneler,
  • Çocukların oyun ihtiyacı düşünülerek hazırlanan oyuncak kütüphaneleri,
  • Buradaki programlara katılan bireylerin bakmakla yükümlü olduğu çocukların faydalanacağı oyun odaları,
  • Tüm mahallelinin kullanabileceği internet ve açık bilgisayar alanları bulunacak.

637414858430623071-FOTO (7).jpg

637414858435310567-FOTO (1).jpg