Kamuoyuna duyurulur

Saygıdeğer Şişli İlçesi Sakinleri,

Komşularımızla ve Şişli Kent Paydaşlarımızla gerçekleştirilen toplantılarda dile getirilen ve 29 Temmuz 2019 tarihinde esnaf komşularımız ile birlikte yapmış olduğumuz toplantıda kaldırım işgallerinin yasal sınırlara çekilmesi kararı alınmıştır. Toplantının ardından tüm ilgililere gerekli yasal tebligatlar yapılmıştır.

Bugün (16 Ocak 2020) Abdi İpekçi Caddesi üzerinde ilgili yönetmelik* uyarınca kaldırım işgaliyelerini sonlandırmak amacıyla çalışma yapılmıştır.

Bu çalışmadaki hedefimiz siz kıymetli sakinlerimizin yoğun kullanımlı bir alanda yaya ulaşımını ve acil durum hizmetlerini (itfaiye, ambulans, vb.) herhangi bir engel ve sıkıntı yaşamadan alabilmenizi sağlamaktır. Özellikle engelli vatandaşlarımız ve çocuklu ailelerimiz için engelsiz ve kesintisiz yaya ulaşımı hassas bir konudur.

İşyeri sahipleri ve Şişli sakinleri olarak ilçemizde “daha iyi ve daha kaliteli bir yaşam alanı” sağlanması yönünde yaptığımız ve yapacağımız tüm çalışmalarda desteklerinizin bizimle olduğunu bilerek konuyu bilgilerinize sunarız.

Çünkü Şişli hepimizin.

*Söz konusu uygulama Şişli Belediye Başkanlığı Emir ve Yasakları Uygulama Yönetmeliği’nin 5.maddesinin 14.bendindeki “işyeri önündeki kaldırım alanlarına işgaliye izni verilebilmesi için işgaliye talep edilen kaldırımın asgari 150 cm genişliğinde olması gerekmektedir ve kaldırım genişliğinin en fazla 1/3’ü işgaliye için ayrılabilir.” hükmü uyarınca gerçekleştirilmektedir.