KOMŞU’M GAZETESİ YAYIN HAYATINA BAŞLADI

Türkiye’nin en yaşanabilir ilçelerinden olan Şişli’nin artık yepyeni, dopdolu bir yayını var. Şişli Belediyesi’nin yeni yerel yayın organı Komşu’m Gazetesi’nin ilk sayısı yayınlandı. Komşu’m Gazetesi, 25 mahallesinde dünya kültürlerini yaşatan, İstanbul’un kalbi Şişli’nin gündemini her sayıda sayfalarına taşıyacak.

Şişli; tarihiyle, mimarisiyle, kültür çeşitliliği ile pek çok değeri barındıran rengarenk bir ilçe. Salt bir belediye bülteni olarak değil, yaşayan bir ilçenin yaşayan bir organı olarak tasarlanan Komşu’m Gazetesi de bu rengarenk hayata ayna tutacak.

Sadece Türkiye’nin değil, tüm dünyanın zorlu bir dönemden geçtiği günlerde yayın hayatına başladı Komşu’m gazetesi. Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin de, “Şişli gibi 7 gün 24 saat yaşayan bir ilçede, tüm çalışanlarımızla hizmetlerimizi eksiksiz sürdürmek için canla başla çalışıyoruz. İlçemizdeki tüm sivil toplum kuruluşları ve komşularımızla el ele vererek bu zorlu sınavı başarıyla veriyoruz. Belediyemizin periyodik yayın organı Komşu’m Gazetesi de bu süreçte yayın hayatına başlıyor. Komşu’m Gazetesi her sayısında ilçemizin çeşitliliğini, hızını ve renkliliğini sayfalarına taşımayı amaçlıyor. Her sayımızda, daha da renklenerek bu serüveni sürdürmeyi hedefliyoruz. Tüm Şişlili komşularımızdan belediye çalışmalarına yönelik olarak, gazetemiz aracılığıyla da önerilerini, eleştirilerini ve görüşlerini bekliyoruz” diyor.

Gündem, mekan, sağlık, kültür - sanat, spor ve özel röportaj başlıklarında haberlere yer verecek olan Komşu’m Gazetesi ilk sayısında; geniş bir Pandemi Raporu’nu okurlarına sunuyor. Pandemi Raporu, sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla pek çok ilçede örnekleri görülen başarılı çalışmalardan birinin Şişli’de hayata geçmiş olmasının özetini sunuyor. Salgın günlerinde “Evde Kal”an esnafından öğrencisine, restoran işletmecisinden simitçisine mikrofon tutarken bir yandan da sosyal medyada yer alan sıcak paylaşımları sayfalarına taşıyor.

Komşu’m Gazetesi’nin sosyal ve lezzet durakları; 130 yıllık tarihi bir yapıda semt ruhunu canlandıran Yapı Kredi Bomontiada, Anadolu’nun özgün lezzetlerini ilçeye taşıyan Mahir Lokantası ve Oscar törenlerinin yemeklerini hazırlayan iki Michelin yıldızlı dünyaca ünlü şef Wolfrang Puck’ın ikonik restoranı Spago oldu. İyilik dolu bir dünyanın kapısını aralamak için yola çıkan sosyal fayda projesi Kitap Koala, Türkiye’nin en köklü spor kulüplerinden biri olan Nişantaşı Spor Kulübü ve yepyeni bir çehreye kavuşan Abdi İpekçi Caddesi’nin hikayesi gazetenin renkli haberleri olarak öne çıkıyor. Komşu’m gazetesinin ilk sayı özel konukları ise ünlü şef Hazer Amani, tiyatrocu/metin yazarı/çevirmen ve yönetmen Nedim Saban ile yazar Ayşe Kulin.

637366489634193438-gazete.jpg

Linke tıklayıp gazetemize ulaşabilirsiniz: https://bit.ly/3mSoZ88