#AtatürkMüzesi

#Darülaceze

#mackaparki

#AbdiİpekçiHeykeli

Nejdet Vergili Sergisi Temmuz boyunca Şişli Belediye Başkanlığı Sanat Galerisi’nde

21.06.2018

HAYAL İLE GERÇEK ARASINDA BİR YOLCULUK

Tuvallerinde hayal ile gerçeği birleştiren ve eserleriyle sanatseverleri düşsel bir yolculuğa çıkaran ressam Nejdet Vergili’nin kişisel resim sergisi, Temmuz ayı boyunca Şişli Belediye Başkanlığı Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşacak.

Şişli Belediyesi, Türkiye’de çağdaş sanatın gelişmesine önemli katkılar sağlayan Görsel Sanatlar Vakfı (GÖRSAV) işbirliği ile yeni bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Çağdaşlaşma ve yenilik uğruna kişiliğinden vazgeçmeden hayata geçirdiği eserlerle takdir toplayan Nejdet Vergili’nin “Modern Yaşamın Kıyılarında” sergisi, Şişli Belediye Başkanlığı Sanat Galerisi’nde ziyarete açıldı. Sergi, 3 Ağustos’a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

Eserleri yurt içinde ve yurt dışında birçok kişi ve kurumun koleksiyonlarında bulunan Vergili’nin, tuval üzerine yağlı boya toplam 12 eserden oluşan bu sergisi, insanın evrensel yalnızlığına birer kanıt olması ve varoluş çabasını yansıtması bakımından dikkat çekiyor.

Çalışmalarını Türkiye ve İtalya’da bağımsız bir sanatçı olarak yürüten Vergili, bugüne kadar Türkiye’nin önemli galerilerinin yanı sıra İtalya, Almanya ve ABD’de de sanatseverlerle buluştu.