SAĞLIĞIMIZ İÇİN BELEDİYEMİZE HES KODUYLA GİRİŞLER BAŞLADI

COVID-19 pandemisiyle mücadele kapsamında yeni tedbirler alınmaya devam ediyor. İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı genelge sonrası kamu kurum ve kuruluşlarına girişlerde Hayat Eve Sığar (HES) kodu uygulaması zorunla hale geldi.

Sizlerin ve çalışanlarımızın sağlığını korumak amacıyla Belediye binamıza ve birimlerimize Hayat Eve Sığar uygulamasından karekodu sorgulaması yapılarak girişler sağlanacaktır.

HES KODU NASIL ALINIR?

1. "Hayat Eve Sığar" uygulamasını telefonunuza indirdikten sonra, bu uygulama üzerinden, "HES Kodu İşlemleri" bölümüne girilir. "HES Kodu Oluştur" butonuna tıklanır.

2. SMS yöntemi ile HES yazıp boşluk bırakarak sırasıyla; T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazılır ve 2023'e SMS olarak atılır. Paylaşım süresinin belirtilmemesi halinde kodun süresi 1 yıl ile sınırlandırılır.

Kısa mesaj örneği: HES 1234567890 1234 15. Bu şekilde mesaj atıldığında kod 15 gün geçerli olur.

3. E-Devlet sistemi üzerinden de HES kodu alınabilir.