Şişli Belediyesi’nden Dünya Kadınlar Günü’ne Özel Etkinlikler

Şişli Belediyesi tarafından Dünya Kadınlar Günü’ne yönelik bir dizi etkinlik düzenlenecek.

7 Mart Cumartesi günü Mülkiyeliler Birliği İstanbul Şubesi ile saat 14.00’de Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde ‘Kadına Şiddet ve Kadın Cinayetleri’ne yönelik etkinlik düzenlenecek. Pınar Ecevitoğlu’nun moderatörlüğünde Prof. Dr. Nermin Abadan Unat, Gülsüm Kav ve Av. Canan Arın konuşmacı olarak katılacak.

8 Mart Pazar günü SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği ile saat 10.00-12.00 saatleri arasında Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda 350 mentör ve mentinin katılımıyla SES Kadın Mentörlük Yürüyüşü düzenlenecek. Yaşamda mücadele sonucunda bir varoluş sergilemiş “deneyimli kadın liderler (mentör)” ile mücadelenin ilk sürecini başarıyla geçmiş ama önünde gidilecek uzun bir yolu olan “gelişme sürecindeki kadın liderler (menti)”, Cemal Reşit Rey konser salonunda bir araya gelecek.

Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde saat 16.00 itibariyle “Konumuz Kadın Hakları Fotoğraf Sergisi”, Ödüllü Belgesel Film Gösterimi ve “Fark Yaratan Kadınlar Konuşuyor” etkinliği düzenlenecek.