“Şişli Oda” İçin Sivil Toplum Kuruluşları Başvuru Formu

Şişli Ortak Deneyim Atölyesi (Şişli ODA):

Birlikte yaşama kültürü perspektifiyle, üretme, toplumsal sorumluluk alma, paylaşma, yaratıcı çözümler getirme amacıyla Şişli Belediyesi Eşitlik Birimi tarafından kurulmuş ortak çalışma alanıdır. Bu amaç doğrultusunda kent sakinlerinin, sivil toplum örgütlerinin ve sosyal girişimlerin kapasitesini geliştirmek için faaliyetler düzenler, tarafların birbirlerine daha kolay ulaşıp profesyonel işbirliği yapmasını destekler, sivil toplum örgütlerinin hak temel yaptığı çalışmalar için mekan desteği sağlar.

Şişli Ortak Deneyim Atölyesi’nin işleyişi nasıldır?

Şişli ODA’yı bir yıl süre düzenli ve öncelikli kullanacak sivil toplum kuruluşları yapılan açık çağrı sonucundaki başvurular ile değerlendirme komisyonu tarafından belirlenir.

• Her sivil toplum kuruluşu ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalar yapar.
  • Şişli Belediyesi Eşitlik Birimi sivil toplum kuruluşlarının kapasite gelişimine katkı sağlayacak programlar tasarlar.
  • Seçilen sivil toplum örgütleri dışında oda@sisli.bel.tr’ye mail atarak talep eden her örgüt ajandanın uygun olduğu her durumda ODA’yı kullanabilir.
  • ODA’yı kullanacakların bu sayfanın sonundaki “kullanım formunu” nu doldurması ve çalışma ilkelerini onaylaması gerekmektedir.
  • ODA’dan bir sene düzenli yararlanan örgütler yılsonunda faaliyet raporu hazırlar; raporlar şeffaf bir şekilde web sitesinde yayınlanır.

Şişli ODA nasıl bir yer?

Şişli ODA, Halaskargazi Caddesi, No: 110 adresinde, Şişli Belediyesi Ek Hizmet Binası’nda 5. Katta bulunan ve Şişli Belediyesi Eşitlik Birimi’ne bağlı, 50 m² olan ortak çalışma alanıdır. Mekan 09:00-22:00 arası hafta içi ve hafta sonu kullanılabilir. Mekanda yer alan masa, sandalye ve kitaplıklar raylı sistemdir ve yapılacak çalışmaya göre değişikliğe elverişlidir. Mekan maksimum 25 kişinin kullanımı için idealdir. Mekanda bulunan projeksiyon makinesi sunum yapabilmenize olanak sağlar. Ayrıca içerde bulunan mini mutfakta çay ve kahve makinesi mevcuttur. Şişli ODA’yı, “Şişli Ortak Deneyim Atölyesi” adı ile Facebook sayfasından takip edebilirsiniz.

ODA 2020 Program Çağrısı

Her yıl, ODA için en fazla 6 örgütün programa dahil olması planlanmaktadır.

Programa dahil olan örgütlerden ODA’yı kendi programları için kullanabilmelerinin yanı sıra bir yıl içinde Şişli Belediyesi Eşitlik Birimi işbirliğiyle Şişli için fayda sağlayacak en az bir çalışma gerçekleştirmesi beklenmektedir. Kabul edilen örgütlerle iyi niyet sözleşmesi yapılacaktır.

Eşitlik Birimi’ne bağlı ODA seçilen örgütlere;

- Mekânsal kullanım önceliği Belediyenin ilgili birim ve müdürlükleri ile koordinasyonun kolaylaştırılması

- Kapasite geliştirme eğitimleri

- Sivil toplum örgütleriyle işbirliği desteği İletişim ve görünürlük desteği (yazılı, basılı, görsel, dijital vb)

- Yapılacak çalışma için/ çalışmaya bağlı katılımcı erişim desteği

- Yapılacak çalışmaya bağlı malzeme desteği sağlayacaktır.

- Başvuran örgütlerin çalışmaları ise aşağıda bulunan;

- Hak temelli olması Toplumsal cinsiyet eşitliğini gözetmesi

- İhtiyaca yönelik hazırlanması Dezavantajlı grupları öncelemesi

- İzleme ve değerlendirmesinin yapılması

- Yaratıcı çözümler sunması

- İşbirliğini ve birlikte üretimi odak alması

- Kapsayıcı olması

- Somut bir çıktısının olması

- Raporlanması kriterlerini sağlamalıdır.

Bu koşullarda Şişli ODA’ya başvurmak isteyen sivil toplum örgütü ya da inisiyatiflerin aşağıdaki formu kullanarak proje/program önerilerini iletmelerini ve ODA için kendi beklentileri ile ilgili soruları cevaplayarak 21 Şubat 2020 Cuma, 17:00’a kadar oda@sisli.bel.tr adresine göndermeleri gerekmektedir. Değerlendirme sonuçları 1- 7 Mart 2020 haftası, seçilen kuruma mail atılarak ve Şişli ODA sosyal medya hesabından duyurulacaktır.

Şişli Oda Başvuru Formu

637170366060362338-oda.jpg